10936
Autosport

Nederlander teleurgesteld met 6e startplek voor GP Abu Dhabi

Verstappen: 'Kan mezelf wel voor m'n kop slaan'

Max Verstappen.

Max Verstappen.

Max Verstappen geeft zichzelf de schuld van zijn wat teleurstellende zesde startplek voor de Grand Prix van Abu Dhabi.

Max Verstappen.

Max Verstappen.

"Dit is enorm frustrerend", verzuchtte de Nederlander na afloop van de kwalificatie voor de laatste Formule 1-race van het jaar bij Ziggo Sport. In de derde en laatste heat maakte Verstappen tweemaal een vergelijkbare fout.

"Alles liep supermakkelijk. Tot in Q3. In mijn eerste run ging ik al wijd in bocht elf. De tweede run zag er wel goed uit, ik ging twee tienden sneller dan eerder. Maar toch ging het weer fout in bocht elf: mijn rechtervoorwiel blokkeerde en ik ging weer wijd. Ik kon mezelf wel voor m'n kop slaan!"

Balen

Voor de 19-jarige Limburger zat er daarom niet meer in dan de zesde tijd, waardoor hij achter de Mercedessen, teamgenoot Daniel Ricciardo en de Ferrari's zal moeten starten op zondag.

"Het had vandaag weer makkelijk een derde plek kunnen zijn, dit is zwaar balen. Omdat we op supersoft-banden starten (die iets langzamer maar duurzamer zijn dan de ultrasoft-banden die de rest van de top-tien gebruikt, red.) wilde ik verder naar voren staan. Ik zie het wel. Hopelijk wordt het toch een mooie race."