Sport/Voetbal
1094215662
Voetbal

Franse krant meldt overgang van Nederlandse voetbalster naar PSG

FC Barcelona over transfergerucht Lieke Martens: ’Daar gaan wij niet op in’

Lieke Martens in het shirt van FC Barcelona.

Lieke Martens in het shirt van FC Barcelona.

,,Wij gaan niet in op geruchten.” Een woordvoerder van Barça Femení weigert in te gaan op verhalen uit Frankrijk dat Lieke Martens na dit seizoen transfervrij vertrekt bij FC Barcelona en gaat voetballen bij Paris Saint-Germain. Dat nieuws bracht de Franse krant Le Parisien vrijdag naar buiten.

Lieke Martens in het shirt van FC Barcelona.

Lieke Martens in het shirt van FC Barcelona.

Martens, die recent brak met haar management en nu zichzelf vertegenwoordigt, is bezig aan haar vijfde seizoen in Spaanse dienst. Ze trok in 2017, na haar definitieve doorbraak op het gouden EK in eigen land, naar Catalonië.

De 29-jarige Limburgse gaf de afgelopen jaren meermaals eerlijk toe dat ze veel last heeft van heimwee. Een overstap naar PSG zou betekenen dat Martens gemakkelijker heen en weer kan reizen naar Nederland om familie en vrienden te zien. In november vorig jaar werd de voetbalster door haar vriend Benjamin van Leer, reservedoelman bij Sparta Rotterdam, ten huwelijk gevraagd.

Met Barça hengelde Martens in maart(!) de derde landstitel op een rij binnen. De ploeg is dit seizoen een klasse apart in de Primera División voor vrouwen. Alle 29 duels werden tot dusver winnend afgesloten, met 157 doelpunten voor en slechts tien tegentreffers. Martens kwam tot op heden tot 27 wedstrijden, waarin ze 20 doelpunten maakte.

Vorig jaar hielp Martens haar club aan de eerste Europese prijs ooit. In de finale van de Champions League tegen Chelsea bereidde ze een van de treffers voor: 4-0. Op 21 mei gaat Barcelona tegen Olympique Lyon, dat in de halve finale PSG uitschakelde, op voor titelprolongatie. Het is nog onduidelijk of Martens kan meedoen in de eindstrijd. De aanvalster is herstellende van hamstringblessure. Deze week hervatte ze de groepstraining.

Martens is, mits fit, ook een vaste basisklant bij de Oranje Leeuwinnen, die komende zomer in Engeland hopen de Europese titel van 2017 te prolongeren.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop