Sport

Vier beladen play-offs in Europa

Jørgensen en Schöne gaan voor WK-ticket

Door Van onze Telesportredactie

Nicolai Jørgensen en Lasse Schöne in WK-play-offs

Nicolai Jørgensen en Lasse Schöne in WK-play-offs

ANP

Terwijl Oranje zich opmaakt voor twee zouteloze oefenpotjes, staat in acht Europese voetballanden dezer dagen alles in het teken van de WK-play-offs.

Nicolai Jørgensen en Lasse Schöne in WK-play-offs

Nicolai Jørgensen en Lasse Schöne in WK-play-offs

ANP

Daarin worden de laatste vier tickets voor Rusland vanuit de UEFA-zone verdeeld. De enige twee Eredivisie-spelers die in actie kunnen komen tijdens de WK-play-offs spelen voor Denemarken: Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen en Ajacied Lasse Schöne.

TELESPORT vroeg vier oud-topspelers met een verleden in ons land om hun licht te laten schijnen op de play-offs: de Griek Yannis Anastasiou, de Zwitser Blaise Nkufo, de Zweed Ralf Edström en de Deen Frank Arnesen.

„Als het hem lukt om te voetballen met een brace, dan geef ik Jørgensen een goede kans om in de ploeg te staan tegen Ierland”, aldus oud-Ajacied en oud-PSV’er Frank Arnesen, die voor de Deense tv de analyses verzorgt van de interlands van Denemarken.

„Met zijn voetballende kwaliteiten vormt Jørgensen de beste combinatie met Christian Eriksen en dat is de spil waarom alles draait bij Denemarken. Het is een team met veel lengte en kracht maar als ze het daar op gooien, dan spelen ze Ierland in de kaart en wordt het lastig”, vindt de 52-voudig Deens international.

Lees hier het hele artikel in de Premiumversie van De Telegraaf/sport.

Lees meer over