Sport/Voetbal
1095617463
Voetbal

Flitsend Liverpool deelt Everton nieuwe dreun uit

Virgil van Dijk en Divock Origi vieren een goal van laatstgenoemde.

Virgil van Dijk en Divock Origi vieren een goal van laatstgenoemde.

LIVERPOOL - Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum hebben hun jacht op de landstitel met Liverpool kracht bijgezet door de stadsderby te winnen. Wijnaldum droeg er met een goal in blessuretijd aan bij dat Everton met 5-2 verslagen werd.

Virgil van Dijk en Divock Origi vieren een goal van laatstgenoemde.

Virgil van Dijk en Divock Origi vieren een goal van laatstgenoemde.

Divock Origi stak na vijf minuten al de lont in het kruitvat, door een schitterende bal van Sadio Mané op dito wijze mee te nemen en de 1-0 binnen te schuiven. Tien minuten later was opnieuw Mané de man van een prachtige assist, waar ditmaal Xherdan Shaqiri van profiteerde. De Zwitser gleed de bal knap langs doelman Jordan Pickford.

Spanning terug

Kort na de 2-0 bracht Everton-verdediger Michael Keane de spanning weer iets terug, door de 2-1 binnen te liften. Maar opnieuw Origi en Mané zorgden ervoor dat Liverpool nog voor het rustsignaal een 4-1 voorsprong nam. Een knappe kopbal van Richarlison zorgde er in de derde minuut van de blessuretijd voor dat de tussenstand voor Everton nog enigzins een draaglijk aanzien kreeg.

Na rust kreeg Liverpool kansen om het duel te beslissen en de bezoekers om de spanning verder terug te brengen, maar geen van de spelers slaagde er daadwerkelijk in dat te doen. Het slotwoord was dan ook voor Wijnaldum, die met een schot in de lange hoek de eindstand op 5-2 bepaalde.

Liverpool is nu 32 competitiewedstrijden op rij ongeslagen, een record voor de club op het hoogste niveau. De laatste nederlaag van de ’Reds’ dateert van 3 januari tegen Manchester City (1-2). De succesvolle reeks van Liverpool telt 27 overwinningen en vijf remises.

Leicester City

Liverpool houdt door de zege in de burenruzie een voorsprong van acht punten op Leicester City, dat zelf met 2-0 van Watford won via goals van Jamie Vardy (penalty) en James Maddison. Voor Everton nemen de zorgen steeds meer toe. Door de 2-1 overwinning van Southampton op Norwich City staan The Toffees nu op de achttiende plaats, een positie die aan het einde van het seizoen degradatie betekent.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Premier League

Voor Liverpool-coach Jürgen Klopp was het zijn honderdste zege in de Premier League. Hij had daar 159 competitieduels voor nodig. Alleen José Mourinho bereikte die mijlpaal sneller, hij stond al na 142 duels in de Premier League op honderd overwinningen.