Sport/Voetbal
1096383039
Voetbal

Zaak heropend na berichten op social media

PSG stelt trainer vrouwenteam op non-actief om ’ongepast gedrag’

Didier Ollé-Nicolle is tijdelijk geschorst door PSG

Didier Ollé-Nicolle is tijdelijk geschorst door PSG

Paris Saint-Germain heeft de trainer van het vrouwenteam op non-actief gesteld. Didier Ollé-Nicolle zou zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan ongepaste acties en opmerkingen, meldt de Franse topclub dinsdag.

Didier Ollé-Nicolle is tijdelijk geschorst door PSG

Didier Ollé-Nicolle is tijdelijk geschorst door PSG

Schrijf je in voor de Voetbal Update en blijf dagelijks op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.

PSG zegt dat de schorsing tijdelijk en uit voorzorg is en niet vooruitloopt op de resultaten van het interne onderzoek dat zal worden uitgevoerd, noch op de beslissingen die de club mogelijk zal moeten nemen.

„Deze feiten en opmerkingen zouden, indien ze bevestigd worden, onverenigbaar zijn met de sportieve en menselijke waarden van PSG”, meldt de club verder in een verklaring. Volgens het Franse persbureau AFP heeft de schorsing te maken met gebeurtenissen tijdens de voorbereiding op het voorbije seizoen, toen PSG in de Verenigde Staten verbleef.

De club kreeg toen signalen van een ongepast gebaar van de coach in de richting van een speelster. Het voorval werd daarna besproken met de betrokken partijen en vervolgens ook afgesloten. De clubleiding besloot dinsdag de zaak weer te openen nadat afgelopen dagen nieuwe berichten op sociale media verschenen.

De 60-jarige Ollé-Nicolle was bezig aan zijn eerste seizoen bij Paris Saint-Germain en heeft nog een contract tot de zomer van 2023.