Sport/Voetbal
1097637604
Voetbal

Utrecht onder indruk van ’bizar goed’ Ajax

FC Utrecht-trainer John van den Brom.

FC Utrecht-trainer John van den Brom.

AMSTERDAM - Willem Janssen wist niet wat hij meemaakte tijdens de uitwedstrijd van FC Utrecht bij Ajax (0-4).

FC Utrecht-trainer John van den Brom.

FC Utrecht-trainer John van den Brom.

„Ik loop al een tijdje mee”, zei de 33-jarige verdediger. „Maar zo ben ik nog nooit weggespeeld. Met die nederlaag van 4-0 komen we echt heel goed weg.”

„We deden niet veel anders dan tegen PSV toen we met 3-0 wonnen”, zei Janssen. „Maar Ajax combineerde zo snel. Steeds weer waren we te laat. Iedere keer weer die steekbal tussen de linies door. En ze waren nog fel ook. Zij spelen op het niveau van de Champions League. Je ziet hoe snel ze handelen. Dat zijn wij niet gewend in de Eredivisie. Zij steken er een paar maatjes bovenuit. Wij zijn hier echt afgeschminkt. En dat kwam echt door Ajax. Wij hadden dingen beter kunnen doen, maar als Ajax zo gas geeft dan is er voor ons geen houden aan.”

Joris van Overeem sloot zich tegenover Fox Sports aan bij zijn aanvoerder. „Ajax was supergoed”, zegt de middenvelder van FC Utrecht. „We kwamen er gewoon niet aan te pas. Ze hadden overal een extra man. Dan wordt het lastig.”

In de beginfase kwam FC Utrecht er nog een aantal keer uit, maar voor het rustsignaal stond de club uit Amsterdam met 3-0 voor. „Ze waren de eerste helft zo bizar goed. Onze tactiek, lijnen dicht houden en zones dekken. Zij kwamen er goed doorheen. We moeten dit snel vergeten, maar deze blijft nog wel even hangen.”

John van de Brom, trainer van FC Utrecht, had de hoop na vijf minuten al een beetje opgegeven. „Het heeft niks met tactiek te maken. Je moet zolang mogelijk in de wedstrijd blijven. De taken werden opgevolgd, maar volgens mij stond het na een kwartier al 3-0 en dan kun je alles direct vergeten. En ja, de tegenstander was gewoon heel makkelijk aan het spelen.”, zegt de coach.

Ondanks de flink nederlaag reisde Utrecht met vertrouwen naar Ajax af. „We kwamen uit een goede serie en we hebben een goed gevoel, maar dat was na vijf minuten al klaar. Dat was jammer. We moeten dit gewoon accepteren. Een keer bij Ajax met 4-0 verliezen kan gebeuren, maar niet gezien de manier waarop.”