Sport/Voetbal
109781761
Voetbal

Lampard kijkt reikhalzend uit naar rentree Ziyech: ’We missen spelers van dat niveau’

Hakim Ziyech.

Hakim Ziyech.

LONDEN - Chelsea-trainer Frank Lampard kijkt uit naar de naderende terugkeer van Hakim Ziyech, die mogelijk zondag weer in actie kan komen. Volgens Lampard brak onder meer het gebrek aan creativiteit Chelsea op in het thuisduel met Aston Villa, dat maandagavond in 1-1 eindigde.

Hakim Ziyech.

Hakim Ziyech.

„Ik denk dat Hakim met zijn manier van spelen erg effectief voor ons was, gekeken naar assists, het creëren van kansen en een aantal doelpunten”, zei Lampard. „We speelden erg makkelijk toen hij erbij was. Je mist spelers van dat niveau als ze uitvallen en we willen hem graag terug.”

Manchester City

Volgens Lampard kan Ziyech eind deze week mogelijk weer zijn opwachting maken. Chelsea ontvangt zondag Manchester City, maar het doorgaan van dat duel is onzeker. City heeft te maken met een groot aantal coronabesmettingen en de wedstrijd tegen Everton van maandag werd om die reden uitgesteld.

Ziyech viel begin december uit met een hamstringblessure en sindsdien heeft Chelsea slechts een van de vijf competitiewedstrijden gewonnen. Chelsea staat zesde in de Premier League.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Premier League