Nieuws/Sport
1099816777
Sport

Sport Kort: Bertens staat maar één game af in Palermo

Amsterdam - In de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks brengen we hier in een korte samenvatting de andere hoogtepunten.

  • 22.10 uur Kiki Bertens heeft zich zonder problemen verzekerd van een plek in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Palermo. In haar eerste wedstrijd sinds Wimbledon en een daarop volgende vakantie liet ze de Georgische Ekaterine Gorgodze met 6-0 6-1 volkomen kansloos.
  • 21.24 uur FC Twente heeft in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen Schalke 04. In de eigen Grolsch Veste werd het 1-1. Beide doelpunten vielen in het laatste kwartier. In de 77e minuut zette de Duitser Alexander Laukart FC Twente op voorsprong met een schot in de korte hoek, maar drie minuten later maakte Berkan Firat al gelijk.
  • 19.30 uur Newcastle United heeft het eigen clubrecord verbroken om de Braziliaanse aanvaller Joelinton binnen te halen. Volgens Engelse media betaalt de club uit de Premier League zo'n 40 miljoen pond, omgerekend bijna 45 miljoen euro, om de 22-jarige spits over te nemen van TSG Hoffenheim.
  • 16.18 uur: Ties Elzerman is bij de WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju uitgeschakeld op de 50 meter schoolslag. De Nederlands recordhouder drong wel door tot de halve finales, maar daarin kon hij niet boven zichzelf uitstijgen. Elzerman eindigde in zijn heat als achtste en laatste en noteerde een tegenvallende 27,61 seconden.
  • 14.01 uur: Robin Haase heeft op het toernooi in Hamburg in de eerste ronde verloren. Casper Ruud versloeg Nederlands beste speler. De Noor deed dat in drie sets, 6-3 3-6 6-1.
  • 13.59 uur: Ties Elzerman is bij de WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju uitgeschakeld op de 50 meter schoolslag. De Nederlands recordhouder drong wel door tot de halve finales, maar daarin kon hij niet boven zichzelf uitstijgen. Elzerman eindigde in zijn heat als achtste en laatste en noteerde een tegenvallende 27,61 seconden. Die tijd bleek overall na de halve finales de zestiende, waarmee hij ook geen ticket voor de Olympische Spelen in Tokio veiligstelde.
  • 10.53 uur: Zeilster Marit Bouwmeester is op de voorlaatste dag van het WK Laser Radial voor de kust van het Japanse Sakaiminato van de derde naar de vierde plaats gezakt. De olympische kampioene in deze boot eindigde in de twee races van dinsdag als twaalfde en negende. De Friezin kwam netto op 68 punten te staan. De Deense Anne-Marie Rindon nam de leiding over en heeft 57 punten. Bouwmeester kreeg in de tweede race te maken met materiaalpech, waardoor ze de voorzijde van haar zeil niet goed meer kon aantrekken.
  • 09.05 uur: De Amerikaanse topzwemster Katie Ledecky is ziek en heeft zich afgemeld voor de finale van de 1500 meter vrije slag op dinsdag bij de WK zwemmen in Gwangju. Ze sloeg ook al de series van de 200 meter vrij over. Daarmee dreigt de titelstrijd in Zuid-Korea voor haar op een grote mislukking uit de te draaien. De 22-jarige Ledecky, in het bezit van veertien wereldtitels, kan alleen nog een gooi naar goud doen op de 800 meter, maar het is onduidelijk of ze op tijd fit is voor die afstand.
  • 07.40 uur: Ties Elzerman is bij de WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju doorgedrongen tot de halve finales van de 50 meter schoolslag. De Nederlands recordhouder noteerde in de series de veertiende tijd (27,19). Hij komt later dinsdag nogmaals in actie. De Brit Adam Peaty, die al de wereldtitel op de 100 meter schoolslag veroverde en in de halve finales als eerste zwemmer ooit onder de 57 seconden dook, was in de series van de 50 school de snelste in 26,28.