Sport/Voetbal
1100549260
Voetbal

’Schalke 04 wil Klaas-Jan Huntelaar per direct terug’

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar

AMSTERDAM - Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar maakte onlangs bekend, dat hij aan het einde van het seizoen stopt als profvoetballer. Als het aan Schalke 04 ligt doet hij dat niet in Amsterdam, maar in Gelsenkirchen. Zijn oude club wil de ervaren spits graag terughalen.

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar

Trainer Erik ten Hag bevestigde dat nieuws donderdag voor het duel met FC Twente. Huntelaar maakt tegen de tukkers gewoon deel uit van de wedstrijdselectie.

„Ik weet van de interesse”, zei Ajax-trainer Erik ten Hag donderdag vlak voor het uitduel met FC Twente. „Klaas-Jan is een icoon daar. Of ik toestemming zou geven? Zo ver is het nog lang niet. Maar laat ik het zo zeggen; ik wil hem liever niet kwijt.”

Schalke 04 ziet in Huntelaar een welkome versterking van de selectie in de strijd tegen degradatie. Schalke staat zeventiende met slechts zeven punten uit vijftien wedstrijden en won afgelopen weekend (4-0 tegen Hoffenheim) voor de eerste keer in 358 dagen weer een Bundesligawedstrijd.

Huntelaar speelde eerder zeven jaar voor Schalke 04. In 240 wedstrijden maakte hij 126 goals voor de Duitsers. Door de komst van Sébastien Haller is zijn perspectief op speeltijd er bij Ajax niet groter op geworden.

Huntelaar staat niet afwijzend tegenover een terugkeer. Het is de grootste uitdaging voor Schalke om tot overeenstemming te komen met Ajax. Ajax-trainer Erik ten Hag heeft Huntelaar in de eerste seizoenshelft veelvuldig gebruikt als pinchhitter. In dertien duels heeft hij vijf keer gescoord.