Sport/Voetbal
1102567759
Voetbal

Bondscoach Van Gaal verwijst Noppert naar de tribune

Noppert tijdens de training van Oranje.

Noppert tijdens de training van Oranje.

Andries Noppert zit donderdag niet bij de selectie van het Nederlands elftal voor het duel met Polen. De goalie ontbreekt op de lijst van de wedstrijdselectie die in de ochtend door de UEFA is vrijgegeven.

Noppert tijdens de training van Oranje.

Noppert tijdens de training van Oranje.

Bondscoach Louis van Gaal selecteerde voor de komende twee wedstrijden, tegen Polen en België, 24 spelers. In de wedstrijdselectie is plaats voor 23 spelers, zodat in beide duels één iemand op de tribune plaats moet nemen.

Jasper Cillessen, Mark Flekken en Remko Pasveer zijn donderdag de drie keepers in de selectie van Oranje.Cillessen en Flekken maken al langer deel uit van de selectie van Van Gaal. Pasveer en Noppert kregen deze week voor het eerst een uitnodiging. Justin Bijlow van Feyenoord en Kjell Scherpen van Vitesse sloten dinsdag tijdens het trainingskamp in Zeist aan voor een sessie waarbij werd geoefend op strafschoppen.

Tim Krul, die bij het WK van 2014 nog in de selectie van Van Gaal zat, bedankte voor die oefensessie. Krul kan daardoor ook een plek in de WK-selectie voor Qatar vergeten, zei de bondscoach woensdag.