Nieuws/Sport
11026
Sport

Nederlander speelt belangrijke rol bij Swansea City

Fer scoort twee keer in krankzinnig duel

Leroy Fer was tweemaal trefzeker voor Swansea City.

Leroy Fer was tweemaal trefzeker voor Swansea City.

Leroy Fer heeft zaterdag een belangrijk aandeel gehad in een bizarre zege van Swansea City op Crystal Palace. Mede dankzij twee doelpunten van de Nederlandse middenvelder werd er met 5-4 gewonnen. Mike van der Hoorn zat 90 minuten op de bank bij de thuisploeg.

Leroy Fer was tweemaal trefzeker voor Swansea City.

Leroy Fer was tweemaal trefzeker voor Swansea City.

Wilfried Zaha opende na 19 minuten de score voor Crystal Palace. Christian Benteke troefde de centrale verdedigers van Swansea in de lucht af, waarna de Fransman scoorde. Negen minuten voor rust werd het gelijk. De IJslander Gylfi Sigurðsson schoot raak uit een vrije trap: 1-1.

Invaller Fernando Llorente speelde een belangrijke rol in de 2-1 van Fer. De Spanjaard stond pas enkele seconden op het veld, toen hij na een corner zijn kopbal van de lijn gehaald zag worden door Yohan Cabaye. Fer kreeg de bal daarna voor zijn voeten en kon simpel binnentikken.

De Nederlander had vervolgens maar drie minuten nodig om zijn tweede te maken. Na een flipperkast-situatie tikte Llorente de bal naar Fer, die opnieuw eenvoudig doelman Wayne Hennessey kon passeren.

Krankzinnig scoreverloop

Daarna ging het even mis voor Swansea. James Tomkins maakte veertien minuten voor tijd de 3-2, negen minuten voor tijd werd een voorzet van Zaha in eigen doel gewerkt door Swansea-captain Jack Cork. Christian Benteke maakte zes minuten voor tijd de sensationele comeback compleet door de 3-4 op zijn naam te zetten.

Swansea pakte desondanks toch nog een zege. Llorente kreeg in de laatste minuut van de officiële speeltijd de bal voor zijn voeten na een van richting veranderd schot van Sigurðsson en benutte de kans die vervolgens ontstond. In blessuretijd was hij opnieuw trefzeker: 5-4.