Sport/Voetbal
1103238924
Voetbal

Daniele de Rossi mist zijn dochtertje en stopt met voetballen

Daniele De Rossi

Daniele De Rossi

Daniele De Rossi stopt een half jaar eerder dan gepland als professioneel voetballer. De Italiaan, uitkomend voor het Argentijnse Boca Juniors, heeft heimwee en laat zijn contract ontbinden.

Daniele De Rossi

Daniele De Rossi

„Ik ben niet geblesseerd”, vertelde de 36-jarige middenvelder maandag op een persconferentie. „Maar ik moet terug naar mijn familie. Ik mis mijn dochter en zij mist mij. Dus ik moet naar huis. Mijn loopbaan is nu definitief over.”

De Rossi tekende afgelopen zomer een contract voor een seizoen bij Boca Juniors. Hij kwam transfervrij over van AS Roma, de club waar hij in de schaduw van aanvaller Francesco Totti uitgroeide tot een tweede boegbeeld. De Rossi speelde in achttien jaar 616 duels voor de Romeinse club. Alleen Totti had meer wedstrijden (786) achter zijn naam.

De Rossi had een functie in de directie van AS Roma afgewezen nadat de club zijn contract niet wilde verlengen. De Rossi kwam 117 keer uit voor de nationale voetbalploeg van Italië, waarmee hij in 2006 de wereldtitel veroverde. In de na strafschoppen gewonnen finale tegen Frankrijk viel hij na rust in.