Sport/Voetbal
1104539927
Voetbal

Koeman heeft speciale ’Barcelona-clausule’ bij Oranje

Ronald Koeman

Ronald Koeman

ZEIST - Ronald Koeman mag nog altijd hopen dat zijn vurige wens om ooit trainer te worden van FC Barcelona, uitkomt. Onder bepaalde voorwaarden zou hij door de Catalaanse club gekocht kunnen worden, laat directeur topvoetbal bij de KNVB, Nico-Jan Hoogma, weten.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Volgens Hoogma ’zijn er afspraken gemaakt”, zegt hij desgevraagd tegen Fox Sports. Het contract van Koeman loopt tot medio 2022, dus in Catalonië moet sowieso de portemonnee getrokken worden. „De bondscoach heeft een contract tot medio 2022 en zal dan ook niet gratis vertrekken. Daar moeten ze wat voor betalen.”

Een bedrag wilde hij overigens niet noemen. Wel laat hij weten dat de clausule alleen voor Barcelona geldt en niet voor andere clubs.

Hoogma vervolgt: „Ronald heeft al heel lang te kennen gegeven dat hij ooit een keer trainer wil zijn bij Barcelona. Laten we zien wat er gaat gebeuren.” Hij laat wel duidelijk weten dat hij hoopt dat het niet gaat gebeuren. „Succes met het Nederlands team zal hem zeker helpen, maar ik hoop dat wij het traject afmaken en tot aan het WK in Qatar samen zijn. Ik hoop dat wij nog heel lang kunnen samenwerken, want ik vind dat het uitstekend gaat.”

Evaluatie

Afgelopen zomer - toen Oranje in Portugal bivakkeerde voor de finale van de Nations League - waren er al geluiden dat hij op de nominatie stond om trainer te worden bij FC Barcelona. Koeman had echter voor zichzelf besloten om in ieder geval het EK te doen. Na het Europees kampioenschap staat er sowieso een evaluatie met de KNVB op de planning.

Toen FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde afgelopen zomer op de wip zat, besloot de bondscoach definitef om langer te blijven. Hij wil sowieso zijn eerste periode bij het Nederlands elftal afsluiten.