Sport/Voetbal
1105075871
Voetbal

Topper Juventus-Inter alsnog uitgesteld om coronavirus

Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt

MILAAN - De Italiaanse Serie A heeft vijf duels die dit weekeinde zouden worden gespeeld uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus in Noord-Italië.

Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt

De topaffiche op zondag tussen Juventus en Internazionale is een van de wedstrijden, die nu zijn verschoven naar een nieuwe datum, te weten 13 mei.

De hoogste voetbaldivisie in Italië had donderdag nog bepaald dat de topper tussen Juve en Inter zou doorgaan, maar dan zonder publiek. Voor vier andere duels gold aanvankelijk ook dat ze achter gesloten deuren zouden worden afgewerkt, maar ook die wedstrijden zijn nu verplaatst. Het betreft Udinese - Fiorentina, AC Milan - Genoa, Parma - SPAL en Sassuolo - Brescia. Door de annuleringen is de finale van het Italiaanse bekertoernooi verschoven naar 20 mei.

De Serie A verklaarde dat er sprake is van een buitengewone noodsituatie en dat de opschorting nodig is om de volksgezondheid te beschermen. In het noorden van Italië zijn bijna 900 besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Een official van de voetbaldivisie vertelde aan persbureau Reuters nog een andere reden; zendgemachtigde tv-stations zouden geen wedstrijden in lege stadions willen uitzenden. Juventus is de koploper in Italië met 60 punten uit 25 duels, Inter staat derde met 54 punten uit 24 duels.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Serie A