Nieuws/Sport
11053
Sport

Excelsior houdt stand in Arnhem

Adnane Tighadouini is op weg naar de 2-2.

Adnane Tighadouini is op weg naar de 2-2.

Vitesse heeft de zwakke serie nog geen halt toe kunnen roepen. De ploeg van Henk Fraser mocht uiteindelijk zelfs blij zijn dat het tegen Excelsior nog een punt pakte: 2-2.

Adnane Tighadouini is op weg naar de 2-2.

Adnane Tighadouini is op weg naar de 2-2.

Fraser gaf tegen de Rotterdammers de jeugd de kans op de flanken. Zowel Nathan als Adnane Tighadouini had de coach vorige week in Heerenveen niet kunnen bekoren en Milot Rashica was daar al bankzitter. Arshak Koryan en Mitchell van Bergen begonnen in de basis, maar de ontwikkelingen in de openingsfase zorgden ervoor dat de jongelingen niet lekker in de wedstrijd konden groeien.

Nadat de thuisclub via een harde vrije trap van Lewis Baker wel het eerste gevaar had laten noteren, kwam Excelsior op voorsprong. Een afstandsschot van Hicham Faik stuiterde verraderlijk op voor Eloy Room, die niet helemaal vrijuit ging bij de goal. Zeven minuten later herhaalde Faik zijn kunststukje, door opnieuw van afstand uit te halen. De bal zat goed in de hoek, maar leek opnieuw niet onhoudbaar voor Room.

Tussen de goals door had Nigel Hasselbaink ook nog kunnen scoren voor Excelsior, maar een uiterste reddingspoging van Navarone Foor voorkwam nog meer leed voor Vitesse. Ricky van Wolfswinkel verkleinde halverwege de eerste helft de achterstand, door een strafschop te benutten nadat Koryan door Jurgen Mattheij werd neergelegd.

Een kwartier na rust bracht Fraser Tighadouini en Rashica binnen de lijnen en ging Vitesse verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Nadat eerst nog een kopbal van Van Wolfswinkel net over ging, zorgde Tighadouini voor de 2-2. Nota bene uit een hoekschop van Excelsior counterden de Arnhemmers scherp en bezorgde de ene invaller, Rashica, de bal bij de andere invaller, Tighadouini, die zich knap vrijkapte en raak schoot.