Sport/Voetbal
1107769235
Voetbal

Bestuur Bayern München laakt uitlatingen eigen trainer Hansi Flick

Hansi Flick lijkt de ideale kandidaat om Joachim Löw op te volgen.

Hansi Flick lijkt de ideale kandidaat om Joachim Löw op te volgen.

MÜNCHEN - Bayern München-trainer Hansi Flick gaf zaterdag - ondanks een doorlopend contract - in een interview aan aan het eind van dit seizoen te stoppen bij de Duitse landskampioen. De club heeft middels een statement laten weten allerminst blij te zijn met de manier van handelen van hun hoofdtrainer.

Hansi Flick lijkt de ideale kandidaat om Joachim Löw op te volgen.

Hansi Flick lijkt de ideale kandidaat om Joachim Löw op te volgen.

„Gisteren (zaterdag) gaf Bayern München-trainer Hansi Flick publiekelijk aan om zijn contract te willen beëindigen, dat tot medio 2023 doorloopt. Hansi Flick heeft eerder deze week de leiding van de club dit ook laten weten. De heer Flick en FC Bayern hebben met elkaar afgesproken om de focus op de komende wedstrijden tegen VFL Wolfsburg, Bayer Leverkusen (20 april) en FSV Mainz 05 te richten, om zodoende de concentratie van de club richting die belangrijke wedstrijden niet te verstoren”, aldus een statement van Bayern zondag.

De boodschap gaat verder: „FC Bayern keurt de eenzijdige communicatie van Hansi Flick af en zal, zoals afgesproken, de gesprekken na de wedstrijd in Mainz voortzetten. Namens het bestuur van FC Bayern”, wordt er afgesloten.

De trainer gaf zijn aanstaande vertrek dus in een interview zaterdag na de zege bij VfL Wolfsburg (2-3) aan, ondanks dat de Duitse club onlangs nog meldde dat hij niet zomaar tussendoor kan vertrekken. „Ik heb de club verteld dat ik mijn contract na dit seizoen wil beëindigen. Ik wilde graag duidelijkheid verschaffen, ook voor mijn spelers.”

Flick wordt in Duitsland gezien als de ideale kandidaat om Joachim Löw op te volgen als bondscoach. Löw stopt na het komende Europees kampioenschap. Flick was zijn assistent toen Duitsland in 2014 de wereldtitel won. Toch zegt Flick niet dat dit per se het geval is. „De DFB is voor iedere trainer een aantrekkelijke optie.”

Afgelopen week, toen Bayern in de Champions League werd uitgeschakeld door Paris Saint-Germain, liet Flick zijn toekomst al open toen hem naar zijn contract in München werd gevraagd.