Nieuws/Sport
11080
Sport

PSV beleeft avond vol verlossingen

Luuk de Jong tekent de 3-0 aan voor PSV.

Luuk de Jong tekent de 3-0 aan voor PSV.

De gewonnen thuiswedstrijd (3-1) tegen ADO Den Haag bood PSV zaterdagavond de nodige verlossingen.

Luuk de Jong tekent de 3-0 aan voor PSV.

Luuk de Jong tekent de 3-0 aan voor PSV.

Na twaalf minuten mocht de ploeg van Phillip Cocu weer eens aanleggen van elf meter. Gaston Pereiro werd in het strafschopgebied in de mangel genomen en ging zelf achter de bal staan. Het hele Philips Stadion keek gezien de recente penaltygeschiedenis met ingehouden adem naar de aanloop van de aanvaller, maar die bleef koel en stuurde ADO-doelman Ernestas Setkus de verkeerde hoek in.

Ramselaar

De goal bleek geen opmaat tot een doelpuntenfestijn in de eerste helft. De grootste kans was even voor rust voor Bart Ramselaar, die na een prachtige boogbal van Oleksandr Zinchenko de bal achterwaarts over kopte.

Na rust beslisten de Eindhovenaren het duel snel met twee goals in tien minuten. Eerst werkte Tom Beugelsdijk een hoekschop van Zinchenko onbedoeld met zijn been in de verre hoek voorbij zijn eigen keeper, en even later maakte Luuk de Jong zijn eerste treffer in het Philips Stadion van dit seizoen. Weggestoken door opnieuw Zinchenko bleef de aanvoerder koel voor Setkus, die hij met een subtiel tikje met links verschalkte.

Beugelsdijk

Kort na de 3-0 kwam ADO terug in de wedstrijd. PSV-doelman Jeroen Zoet torpedeerde de doorgebroken Gervane Kastaneer en mocht niet mopperen dat scheidsrechter Björn Kuipers hem liet wegkomen met een gele kaart. Aanvoerder Beugelsdijk bleef rustig van elf meter en schoof de aansluitingstreffer binnen. Mike Havenaar had het een kwartier voor tijd nog spannender kunnen maken, maar de kopbal van de spits viel via de binnenkant van de paal in de armen van Zoet.

Aan de andere kant appelleerde PSV vergeefs voor een strafschop, toen een schot van invaller Luciano Narsingh door de arm van Tyronne Ebuehi uit het doel werd gehouden. Verandering in de score kwam er echter niet meer, maar door de benutte strafschop, de goal van De Jong en het feit dat PSV voor het eerst dit seizoen meer dan een keer scoorde in een thuiswedstrijd, was het wel een avond vol verlossingen in het Philips Stadion.