Sport

Ronald de Boer: ’We zijn ook bezig met Del Piero’

Wereldsterren kleuren Golfweek

Door Hans Ruggenberg

Ronald de Boer, Anne van Dam en Robert-Jan Derksen

Ronald de Boer, Anne van Dam en Robert-Jan Derksen

Koen Suyk

De ING Private Banking Golfweek belooft een geweldig spektakel te worden. Van 7 t/m 9 juli vormt golfclub Prise d’eau in Tilburg het toneel van het golfevenement dat doorspekt zal zijn van nationale en internationale wereldsterren, onder wie golffanaat Ronald de Boer.

Ronald de Boer, Anne van Dam en Robert-Jan Derksen

Ronald de Boer, Anne van Dam en Robert-Jan Derksen

Koen Suyk

Sinds het Ladies Open na de laatste editie van 2015 ter ziele ging, is organisator TIG Sports op zoek gegaan naar een alternatief. Vorig jaar leidde dat tot de eerste editie van de ING Private Banking Golfweek, dat dit jaar nog even extra ’gepimpt’ wordt.

Wegens gebrek aan publieke belangstelling is de vrouwenwedstrijd geschrapt. Daar is zonder twijfel een ware publiekstrekker – de Legends Golf Trophy – voor terug gekomen. Met De Boer als ambassadeur zal er een wedstrijd tussen Nederland en een internationaal team worden georganiseerd volgens het Ryder Cup-format.

Las Vegas

"Ik kijk er heel erg naar uit”, aldus de oud-international, die tegenwoordig als analist zijn voetbalkennis ventileert. "In Las Vegas heb ik al een keer meegedaan in een golfwedstrijd tegen Engeland met een team van de rest van de wereld. Veel Britse oud-voetballers zijn natuurlijk goede golfers. Dat was echt geweldig en dat gaat het hier ook worden."

Volgens De Boer hebben Christian Karembeu en Patrik Berger al toegezegd te komen, evenals Ruud Gullit. "En we zijn ook bezig met onder anderen Gianfranco Zola, Teddy Sheringham en Alessandro Del Piero. Er komen sowieso een hoop toppers. En het leuke is dat we hier ook voor publiek spelen”, wrijft De Boer genoegzaam in zijn handen. 

Zelf meedoen

Nederlands beste golfster Anne van Dam en oud-prof Robert-Jan Derksen zullen ook voor Oranje acte de présence geven. "Dat zal veel publiek trekken, alles om de breedtesport een impuls te geven. Er zijn drie onderdelen: kijken, zelf meedoen en fun”, laat Derksen weten.

Van Dam kijkt er eveneens naar uit, al hoopt zij dat er in de nabije toekomst wel weer een Ladies Open terugkeert. "Dit is heel leuk en ik vind het geweldig om mee te doen. Maar ik hoop dat het Ladies Open weer terug op de kalender komt. Het is mijn grootste wens om voor eigen publiek zo’n toernooi te spelen en toegejuicht te worden.” 

Voor inschrijven en meer informatie over de rest van het programma zie: inggolfweek.nl

Lees meer over