Nieuws/Sport
1109085993
Sport

’Battle of Britain: Tyson Fury en Anthony Joshua plannen twee duels in 2021’

Amsterdam - Tyson Fury kan zijn periode van bierdrinken onderbreken. De wereldkampioen mag zich namelijk gaan opmaken voor twee duels met Anthony Joshua in de zogenaamde ’Battle of Britain’.

Tenminste dat zegt promotor Eddie Hearn, die de belangen van Joshua behartigt. Hij meldt dat de zwaargewichten een contract hebben getekend voor twee wedstrijden in de boksring. Over exacte data is er nog niets bekend, maar de duels moeten dit jaar nog worden afgewerkt. „We hopen komende maand een deal te sluiten voor de locatie”, aldus Hearn.

De strijd tussen Fury en Joshua wordt er een tussen twee wereldkampioenen. Joshua heeft de titels in IBF, WBO en WBA, terwijl Fury de kampioensgordel van de WBC in zijn bezit heeft. De winnaar van deze tweestrijd zal met alle vier de titels weglopen.

Dat het twee absolute boksgrootmachten zijn blijkt ook wel uit hun cijfers. Joshua won 24 van zijn 25 wedstrijden. Fury won 30 van de 31 partijen waaraan hij deelnam, waarbij de 31e onbeslist eindigde.

Ongeacht de uitslag van beide partijen zullen beide boksers er flink rijker van worden. De opbrengsten van de eerste wedstrijd zal eerlijk verdeeld worden. De winnaar van de rematch krijgt 60 procent van de gages, de verliezer zal het met slechts 40 procent moeten doen.