Nieuws/Sport
11101
Sport

NEC bluft FC Twente af

Jay-Roy Grot is met twee goals de grote man bij NEC.

Jay-Roy Grot is met twee goals de grote man bij NEC.

NEC heeft na een spannende wedstrijd aan het langste eind getrokken in het duel met FC Twente. De ploeg van Peter Hyballa was in eigen huis met 3-2 te sterk.

Jay-Roy Grot is met twee goals de grote man bij NEC.

Jay-Roy Grot is met twee goals de grote man bij NEC.

Twee doelpunten van Jay-Roy Grot bezorgden de thuisploeg een comfortabele 2-0 voorsprong bij rust, en zetten de deur zo wagenwijd open naar de eerste thuisoverwinning in ruim drie maanden. Op 20 augustus tegen SC Heerenveen had NEC voor het laatst drie punten in eigen huis gepakt.

Seys

Na rust kwamen de bezoekers snel terug in de wedstrijd. Invaller Dylan Seys kwam goed door op links en zijn voorzet belandde via de kluts voor de voeten van Enes Ünal, die van dichtbij raak schoot. Seys was even daarvoor ook al gevaarlijk dicht in de buurt van het Nijmeegse doel gekomen, maar zijn schot werd gekraakt.

Het duurde niet lang voordat NEC de marge weer op twee bracht. André Fomitschow brak een Twentse counter af en bezorgde de bal bij Dario Dumic, die Stefan Thesker opzij zette en Nick Marsman in de korte hoek verschalkte. Kort daarna hield NEC-keeper Joris Delle Hidde ter Avest van scoren af en ranselde hij ook een schot van Kamohelo Mokotjo uit het doel.

Spanning

Een twijfelachtig eigen doelpunt (was de bal wel of niet achter de lijn) van Mikael Dyrestam gaf het duel in de laatste minuten nog de nodige spanning, maar ondanks de Twentse druk hielden de Nijmegenaren stand.