Sport/Voetbal
1111079792
Voetbal

Mark van Bommel blijft met Antwerp ook in Europa winnen

Mark van Bommel

Mark van Bommel

Mark van Bommel gaat met Antwerp spelen om een ticket voor de groepsfase van de Conference League. Nadat de koploper uit de Belgische competitie in de derde voorronde uit al met 3-1 had gewonnen van het Noorse Lillestrøm, werd het in het eigen Bosuil-stadion 2-0. Na ook drie competitiezeges was het al de zesde overwinning op rij voor de ploeg van de nieuwe Nederlandse trainer.

Mark van Bommel

Mark van Bommel

Van Bommel had voor het eerst een basisplaats ingeruimd voor Anthony Valencia. De jonge Ecuadoraan opende al in de elfde minuut de score , op aangeven van routinier Radja Nainggolan. Voorin hield de Zwitser Michael Frey de Nederlander Vincent Janssen op de bank.

Janssen mocht na een uur alsnog het veld in en toonde zich op een verkeerde manier gretig. Hij duwde verdediger Colin Rösler onnodig omver en had meteen geel te pakken. Na een afgeketst schot van Janssen slaagde Birger Verstraete erin de 2-0 te maken.

De volgende tegenstander van Antwerp is het Turkse Istanbul Basaksehir, dat uit al met 3-1 won van het IJslandse Breidablik en thuis met 3-0 opnieuw te sterk was. Bij Basaksehir spelen onder anderen de Duitser Mesut Özil en de Belg Nacer Chadli.

Anderlecht

Ook Anderlecht moet nog een ronde doorkomen om de groepsfase van het derde Europese toernooi te bereiken. De ploeg van coach Felice Mazzu was ook op eigen veld te sterk voor Paide Linnameeskond. Na de 2-0 in Estland werd het nu 3-0. Wesley Hoedt had een basisplaats in de ploeg waarvoor de Panamees Michael Murillo twee keer scoorde.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop