Sport/Voetbal
1112301893
Voetbal

’Nooit durven dromen’

Video: keeper verbetert wereldrecord met goal van 96,01 meter (!)

De Welshe doelman Tom King heeft zich dinsdag het Guinness Book of Records in geschoten. In een wedstrijd in de Engelse vierde klasse scoorde de sluitpost van Newport County vanaf 96,01 meter.

In de 12e minuut van een wedstrijd tegen Cheltenham trapte King uit. Gedragen door de wind en via één stuit zag hij de bal vervolgens over zijn collega Joshua Griffith in het doel verdwijnen.

Bekijk hieronder de goal van sluitpost King:

„Ik zou liegen als ik zei dat ik hem voor zijn doellijn zag staan en de intentie had om te scoren”, vertelde de 25-jarige King. „Ik trapte wel bewust in de richting van het doel, maar dit resultaat had ik nooit durven dromen. Ik ben heel blij met het record. Ik krijg het Guiness Book of Records vaak als kerstcadeau, leuk dat ik er de volgende keer ook zelf in sta.”

Een zege leverde het doelpunt overigens niet op. de wedstrijd eindigde op 1-1.

Het vorige record stond ook op naam van een doelman en werd in de Premier League gescoord. De Bosniër Asmir Begovic, destijds bij Stoke City onder de lat, scoorde in 2013 al na 13 seconden vanop 91,9 meter in een wedstrijd tegen Southampton. Ook dat duel eindigde toen op 1-1.