Sport/Wielrennen
1112576299
Wielrennen

Groenewegen klopt Jakobsen in eerste echte duel sinds beruchte val

Dylan Groenewegen.

Dylan Groenewegen.

Kazincbarcika - Het blijft een Nederlands feestje in de Ronde van Hongarije. Na Olav Kooij en twee keer Fabio Jakobsen was het zaterdag Dylan Groenewegen (BikeExchange - Jayco) die won voor Jakobsen, die leider blijft. Het was de eerste echte sprintconfrontatie tussen Groenewegen en Jakobsen sinds de beruchte val in de Ronde van Polen bijna twee jaar terug.

Dylan Groenewegen.

Dylan Groenewegen.

Jakobsen en Groenewegen reden het voorbije jaar, sinds beiden weer op de fiets zitten, wel regelmatig in dezelfde koers. Maar alsof het zo was afgesproken sprintte er steeds maar een voor de winst. Nooit reden ze sindsdien in een koers allebei in de top10.

Dat was dit keer anders. Jakobsen kreeg een goede lead-out, maar Groenewegen beschikte simpelweg over meer power en liet zijn iets jongere landgenoot achter. Jakobsen verzekerde nog wel zijn tweede plaats, waardoor zijn leiding in het algemeen klassement iets steviger is.

Normaliter verliest de sprinter wel zijn leiderstrui zondag, als de slotetappe finisht op een berg van bijna 1000 meter hoog.