11128
Darts

Van Gerwen treft Van Barneveld in kwartfinales

Nederlandse dartskraker in Minehead

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

MINEHEAD - Tijdens de finale van het Players Championship in Minehead komt het tot een confrontatie tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. De twee Nederlandse topdarters treffen elkaar zondag in de kwartfinales.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Titelverdediger Van Gerwen bereikte zaterdag de laatste acht door de Engelsman Josh Payne met 10-2 te verslaan, nadat hij de eerste twee legs had verloren. Van Barneveld rekende met dezelfde cijfers af met een andere Engelsman, Joe Cullen. 'Barney' had een ronde eerder tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis geklopt (6-4).

Christian Kist staat ook in de kwartfinales, door Justin Pipe met 10-6 te verslaan. Jelle Klaasen redde het niet. De Brabantse darter verloor met 10-9 van Dave Chisnall.

Ron Meulenkamp kon zijn stunt in de tweede ronde tegen Gary Anderson geen vervolg geven. De 28-jarige darter uit Leusden moest met 10-3 buigen voor de bont uitgedoste Schot Peter Wright. 'Ron the Bomb' had een ronde eerder voor een daverende verrassing gezorgd, door met Anderson de wereldkampioen van de afgelopen twee jaar uit te schakelen (6-5).