Sport/Schaatsen
1113285698
Schaatsen

Thomas Krol verlengt contract bij Jumbo-Visma

Thomas Krol

Thomas Krol

Thomas Krol heeft zijn contract met Team Jumbo-Visma verlengd. De 29-jarige sprinter, wiens verbintenis aan het eind van het seizoen afliep, blijft tot en met 2024 verbonden aan de ploeg van coach Jac Orie.

Thomas Krol

Thomas Krol

Krol is momenteel in voorbereiding op de Winterspelen van Beijing. „Ik ben superblij dat ik nog twee jaar deel mag uitmaken van dit dreamteam”, zegt hij. „Jac is de reden geweest dat ik naar de top van de wereld ben gegroeid. Ik zie deze ploeg daarom als de enige juiste plek om me de komende jaren verder te ontwikkelen.”

Krol maakt al vier seizoenen deel uit van Team Jumbo-Visma. „We hebben op dit moment de snelste sprintploeg ter wereld. We rijden allemaal 34’ers op de 500 meter en minimaal 1.08 op de 1000 meter. Er is geen enkel team dat ons niveau kan evenaren”, zegt de tweevoudig wereldkampioen op de 1500 meter. „We halen het beste in elkaar naar boven en hebben daarnaast ontzettend veel lol met elkaar. Ik hoop dat dit team bij elkaar blijft.”

Ook coach Orie is blij dat Krol blijft. „Thomas behoort al jaren tot de absolute top en laat dat keer op keer zien. Ik vind het ontzettend mooi dat we het traject met hem na de Spelen kunnen voortzetten. Door zijn 34,69 op de 500 meter heeft hij tevens laten zien dat hij nóg meer snelheid in huis heeft dan we al dachten. Die snelheid hopen we in de toekomst uit te kunnen buiten.”

Over twee weken komt Krol in China uit op de 500, 1000 en 1500 meter.