Sport/Voetbal
1113882509
Voetbal

Virgil van Dijk al na vijf minuten van het veld bij Liverpool

Virgil van Dijk wordt lelijk geraakt.

Virgil van Dijk wordt lelijk geraakt.

LIVERPOOL - Voor Virgil van Dijk was de stadsderby tussen Liverpool en Everton zaterdagmiddag al na vijf minuten afgelopen.

Virgil van Dijk wordt lelijk geraakt.

Virgil van Dijk wordt lelijk geraakt.

De centrale verdediger van Liverpool viel al in de openingsfase uit na een botsing met Everton-doelman Jordan Pickford. Van Dijk joeg (in buitenspelpositie) achter een doorgekopte bal aan en werd op de achterlijn door Pickford getorpedeerd.

Met een schreeuw van pijn ging de aanvoerder van Oranje naar het gras en direct was de verzorger van Liverpool ter plekke om de knie van de verdediger te onderzoeken. Na een kort onderzoek was al duidelijk dat Van Dijk na de charge van Pickford op zijn been niet verder kon en zich moest laten vervangen door Joe Gomez.

Van Dijk blaast de aftocht.

Van Dijk blaast de aftocht.

Streep door Ajax?

Of de knieblessure van Van Dijk ernstig is, is nog onduidelijk. Duidelijk is wel dat de kwetsuur voor trainer Jürgen Klopp uiterst ongelegen komt. Aanstaande woensdag speelt Liverpool de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen, uit bij Ajax. Experts die zich direct na de pijnlijke beelden op Twitter meldden, vreesden al voor kruisbandletsel voor de Nederlander. Dat zou betekenen dat Van Dijk maanden uit de roulatie is.

Engelse media en fans houden hun hart vast voor de gezondheid van de centrale verdediger, die in de kleine drie jaar dat hij nu bij Liverpool speelt een onuitwisbare indruk heeft gemaakt.