Sport/Voetbal
1116176734
Voetbal

’Belangrijke rol voor de spelers’

Manchester United-voorzitter Ed Woodward vertrekt eind 2021

Ed Woodward

Ed Woodward

Amsterdam - Manchester United-voorzitter Ed Woodward legt eind 2021 zijn taken neer. Dat maakt de club in een statement bekend, nadat er een stormloop aan kritiek is gekomen op de Super League-aankondiging van de Manchester United en nog elf topclubs.

Ed Woodward

Ed Woodward

Volgens de doorgaans goed ingevoerde journalist Fabrizio Romano hebben de spelers een groot aandeel gehad in het vertrek voor de voorzitter. Onder aanvoering van onder andere Bruno Fernandes en Luke Shaw zou het elftal zijn onvrede over de Super League-plannen kenbaar hebben gemaakt. Woodward zou zich hierdoor genoodzaakt hebben gevoeld zijn afscheid aan te kondigen.

Ook onrust in Turijn

Ook Juventus-preses Andrea Agnelli zou zich volgens verschillende media terugtrekken. Dit is echter nog niet bevestigd door de club. Manchester United en Juventus worden samen met Liverpool en Real Madrid gezien als de grote initiatiefnemers voor dit besluit.

Sinds de aankondiging zondagnacht hebben voetbalfans zich massaal en hartstochtelijk uitgesproken tegen de Super League. Dusdanig dat Chelsea, Barcelona en Atletico Madrid al lijken voor te sorteren op een razendsnelle exit. Manchester City heeft reeds bevestigd dit te doen.