Sport/Wielrennen
1116185219
Wielrennen

Greipel (37) sprint door bij Israëlische ploeg

André Greipel.

André Greipel.

TEL AVIV - De Duitse wielrenner André Greipel gaat toch nog een jaar door. De 37-jarige sprinter, winnaar van onder meer elf etappes in de Tour de France, rijdt volgend jaar voor Israel Cycling Academy. Dat betekent voor Greipel een terugkeer op WorldTour-niveau, want de Israëlische ploeg debuteert volgend jaar op het hoogste niveau.

André Greipel.

André Greipel.

Het team heeft de licentie voor de WorldTour overgenomen van Katoesja-Alpecin. Greipel reed dit jaar voor de Franse wielerploeg Arkea-Samsic. De Duitser liet begin vorige maand zijn contract, dat tot eind 2020 liep, ontbinden. Hij beleefde in Franse dienst een teleurstellend jaar met slechts één zege. In de Tour kwam hij niet in de buurt van een ritzege, naar eigen zeggen vanwege gebrek aan steun van ploeggenoten. „Dit was de slechtste Tour uit mijn carrière”, zei Greipel in Parijs.

’De gorilla’, zoals zijn bijnaam luidt, boekte in zijn carrière al 157 overwinningen. „Ik kijk vooruit en ben volledig gemotiveerd voor 2020”, aldus de sprinter, die eerder voor onder meer T-Mobile en Lotto-Soudal reed.