Sport/Tennis
1116902269
Tennis

Van de Zandschulp slaat zich op Wimbledon eenvoudig langs veteraan López

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

LONDEN - Botic van de Zandschulp heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De nummer 1 van Nederland sloeg zich met duidelijke cijfers langs de Spanjaard Feliciano López: 6-2 6-3 6-3. Het duel op baan 4 duurde slechts een uur en 31 minuten.

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

Van de Zandschulp maakte de eenzijdige wedstrijd af met een lovegame, die hij besloot met een behendige passing. De nummer 25 van de wereld had weinig tegenstand te duchten van de voormalig nummer 12 van de wereld.

Al in de eerste game brak Van de Zandschulp zijn tegenstander, die al snel een gefrustreerde indruk maakte, op love. De Nederlander had op veel een antwoord en wist de aanvallend ingestelde López vaak simpel te passeren. Tevens retourneerde hij sterk. Van de Zandschulp sloeg 39 winners en noteerde slechts 15 onnodige fouten.

Bekijk hier het benutte matchpoint van Van de Zandschulp:

Bron: discovery +

Weer Nederlands succes

Van de Zandschulp (26), als 21e geplaatst in Londen, neemt het in de volgende ronde op tegen de Fin Emil Ruusuvuori of Yoshihito Nishioka uit Japan. Vorig jaar haalde hij ook de tweede ronde op het Londense gras en toen verloor hij van de Italiaan Matteo Berrettini, die uiteindelijk de finale haalde.

De inmiddels 40 jaar oude López reikte drie keer tot de kwartfinales op Wimbledon. Hij is afgezakt naar plek 240 op de wereldranglijst.

Maandag wisten Tim van Rijthoven en Tallon Griekspoor al de tweede ronde te bereiken in Londen. Zij komen woensdag weer in actie.

"Iedereen wat relaxter zonder punten"

Van de Zandschulp vond dat de sfeer wat meer ontspannen is dan op andere grandslamtoernooien. Dat heeft volgens hem te maken met het feit dat er geen punten voor de wereldranglijst te verdienen zijn. „Ik merk dat iedereen wat relaxter is”, zei Van de Zandschulp, die zelf eerder eerder op de dag op de tribune zat bij landgenote Lesley Pattinama-Kerkhove. „Zelf wil ik gewoon het beste eruit halen wat erin zit. Met of zonder punten maakt voor mij niet echt een verschil. Je wilt het zo goed mogelijk doen hier en zo lang mogelijk rondlopen op zo’n fantastisch evenement.”

Van de Zandschulp (26) had aan anderhalf uur genoeg om zich te ontdoen van de voormalig kwartfinalist op Wimbledon. „Ik retourneerde heel goed, wat tegen hem ook nodig is. Ik ben maar één keer in de problemen geweest en kwam bij hem vaak in de buurt van een break. Het was een hele strakke overwinning”, aldus de nummer 25 van de wereld.

In de volgende ronde is de Fin Emil Ruusuvuori zijn tegenstander. Aan het begin van het grasseizoen verloor hij in Rosmalen van de Scandinaviër. „Dit keer zal ik het spel zelf meer moeten maken. Hij vindt het lekker als hij kan uitdelen, maar minder fijn als hij moet rennen.”