Nieuws/Sport
1116973253
Sport

Italiaanse regering verbiedt tot 3 april publiek bij sportwedstrijden

Het lege stadion van voetbalclub Lazio.

Het lege stadion van voetbalclub Lazio.

AMSTERDAM - De Italiaanse regering heeft een flinke maatregel genomen als gevolg van het coronavirus.

Het lege stadion van voetbalclub Lazio.

Het lege stadion van voetbalclub Lazio.

Bij sportevenementen in Italië mogen tot 3 april geen toeschouwers komen. De Italiaanse regering heeft dit woensdag, min of meer als verwacht, besloten in verband met de uitbraak van het nieuwe coronavirus in het noorden van het land. Premier Giuseppe Conte heeft dit in een videoboodschap laten weten.

Wielerwedstrijden

Het verbod geldt in elk geval voor wedstrijden die in stadions (of zalen) worden afgewerkt. Organisatoren moeten er bovendien op toezien of de deelnemende sporters en begeleiders wel in goede gezondheid verkeren. Over de grote wielerwedstrijden die de komende weken op het programma staan is geen duidelijke uitspraak gedaan, al hebben meerdere ploegen zich hiervoor al teruggetrokken.

De Italiaanse voorjaarsklassiekers die in maart op het programma staan, zijn voorlopig nog niet afgelast. Organisator RCS Sport liet nu weten dat de Strade Bianche (7 maart), Tirreno - Adriatico (11-17 maart) en Milaan - Sanremo (21 maart), net als de Ronde van Sicilië (1-4 april), voorlopig gewoon doorgaan. Over de voorwaarden én of ze definitief doorgaan wordt verder vergaderd.

In de Serie A, de belangrijkste voetbalcompetitie van het land, werden de afgelopen weken al wedstrijden zonder publiek gespeeld dan wel uitgesteld. Ook werden internationale toernooien in diverse sporten afgelast. De nieuwe maatregelen gelden ook voor wedstrijden in de Champions League en Europa League.

Dodental

Het dodental als gevolg van het virus is in Italië inmiddels tot boven de 100 gestegen. De regering besloot ook al alle scholen en universiteiten in het hele land tot half maart gesloten te houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd