Sport/Voetbal
1118044930
Voetbal

Nu of nooit voor Donny van de Beek

Donny van de Beek

Donny van de Beek

MANCHESTER - Voor één speler in het bijzonder staat de druk erop bij de start van de Premier League. Donny van de Beek weet dat hij in het derde jaar dat hij onder contract staat bij Manchester United moet overtuigen. Zeker nu een Nederlandse coach, die afkomstig is van Ajax en het voetbal wil spelen dat hij beter dan wie ook kent bij United, aan het roer staat.

Donny van de Beek

Donny van de Beek

De Engelse topclub legde in 2020 bijna 40 miljoen euro voor hem neer en voor dat bedrag heeft hij tot op de dag van vandaag pas 27 officiële wedstrijden gespeeld. Daarvan de meeste duels ook nog eens als invaller. Zelfs zijn uitleenperiode bij Everton liep uit op een teleurstellend avontuur.

Erik ten Hag had bij zijn komst al aangegeven dat Van de Beek een kans zou gaan krijgen. En die kans heeft de nieuwe oefenmeester van Man United hem zeker gegeven. Van de Beek kwam in alle zes vriendschappelijke duels tijdens de voorbereiding op dit seizoen in actie. Hij maakte meer dan 300 speelminuten en velen voorspelden dat hij onder zijn vroegere ’boss’ van Ajax zijn beste periode tegemoet gaat.

Maar er is geen zekerheid dat Van de Beek de voorkeur krijgt boven Bruno Fernandes of Christian Eriksen. „Toch kan ik niet wachten op de start”, zegt Van de Beek. „We hebben keihard gewerkt. Zelf vind ik het prachtig om terug bij het elftal te zijn.”