Sport/Autosport
1118056612
Autosport

F1-directeur: ’Verstappen doet volgend jaar mee om titel’

Max Verstappen

Max Verstappen

Ross Brawn, tegenwoordig directeur Formule 1, is er wel zeker van: Max Verstappen doet in 2020 een gooi naar de WK-titel in de koningsklasse van de autosport. „Max is pas 22 jaar oud en verkeerde dit seizoen in zijn beste vorm tot nu toe.”

Max Verstappen

Max Verstappen

Volgens Brawn, voorheen technisch manager in de succesjaren van Benetton en Ferrari, maakt de Nederlander ’minder fouten’. „Hij scoorde in Hongarije de eerste pole in zijn F1-carrière, daarna volgde een 2e in Brazilië. Bovendien voegde hij drie GP-zeges aan zijn totaal toe, dat nu op 8 staat.”

Brawn vindt de Red Bull-coureur ook rustiger geworden. „Veel belangrijker is echter, dat we Max dit seizoen minder fouten zagen maken. In het verleden speelde zijn ongeduldige karakter hem vaak parten. Die momenten van ’opvliegers’ hebben hem de voorbije seizoenen veel gekost. Dit seizoen zagen we dat veel minder. Max is er klaar voor om Hamilton uit te dagen”, laat hij weten tegen Motorsport Magazin.

Ross Brawn in gesprek met Christian Horner van Red Bull.

Ross Brawn in gesprek met Christian Horner van Red Bull.

Hij vervolgt: „Om wereldkampioen te worden, heb je uiteraard een geschikte wagen nodig. Aan het begin van het seizoen was Verstappens wagen nog niet competitief genoeg. Maar gedurende het jaar hebben Red Bull en Honda diverse stappen gezet. Op dit moment boeken ze resultaten die erop wijzen dat ze in 2020 voor de wereldtitel kunnen strijden.”