Sport/Voetbal
1118604203
Voetbal

Bayern München rekent op winst ’beste spits ter wereld’

’Zeer teleurstellend als Robert Lewandowski de Gouden Bal niet krijgt’

Robert Lewandowski is de laatste tijd niet te stoppen.

Robert Lewandowski is de laatste tijd niet te stoppen.

Bayern München rekent erop dat de Gouden Bal maandag naar Robert Lewandowski gaat. De Poolse spits maakte afgelopen seizoen maar liefst 41 doelpunten in de Bundesliga, een record. „Het zou me zeer teleurstellen als hij de Gouden Bal niet krijgt”, zei bestuursvoorzitter Oliver Kahn van Bayern op de ledenvergadering van de Duitse voetbalclub. „Niemand verdient deze prijs meer dan hij.”

Robert Lewandowski is de laatste tijd niet te stoppen.

Robert Lewandowski is de laatste tijd niet te stoppen.

Lewandowski (33) werd vorig jaar door zowel de Europese bond UEFA als de mondiale federatie FIFA uitgeroepen tot speler van het jaar. De Gouden Bal-verkiezing ging in 2020 echter niet door. Organisator France Football vond het niet gepast om de prestigieuze trofee uit te reiken, omdat de Europese voetbalcompetities flink waren verstoord door de coronapandemie. De ’Ballon d’Or’ bleef zo een jaar in de kast staan.

Maandag wordt de prijs wel weer uitgereikt, in het Théâtre du Châtelet in Parijs. Lewandowski behoort tot de dertig genomineerden. Volgens Kahn is de Poolse topschutter de enige juiste winnaar, al won bijvoorbeeld Jorginho dit jaar zowel de Champions League (met Chelsea) als het EK (met Italië). „Robert heeft 41 doelpunten gemaakt in slechts 29 wedstrijden. Dat is een record dat nooit meer zal worden verbeterd, hooguit door hemzelf. Hij is de beste spits ter wereld.” De voorzitter van Bayern gaat zelf ook naar de Franse hoofdstad om bij het voetbalgala aanwezig te zijn.