Nieuws/Sport
1118855953
Sport

Schippers: ’Ik wilde zó graag’

Dafne Schippers.

Dafne Schippers.

AMSTERDAM - De WK atletiek in Doha liep voor Dafne Schippers uit op een grote teleurstelling. In de halve finales op de 100 meter schoot het in haar lies. Het bleek het einde van haar wereldkampioenschappen. Dus ook geen prolongatie van haar WK-titel op de 200 meter. „Ik was ready om te gaan.”

Dafne Schippers.

Dafne Schippers.

Schippers vertelt verder in De Wereld Draait Door: „Het is dezelfde blessure die ik had in Rio (Olympische Spelen, red). Het kwam helemaal uit het niets. Ik voelde mij goed en had er zin in. Zin om te schitteren daar.”

De Nederlandse atlete wist bij de sprint in de halve finales van de 100 meter meteen dat het niet goed zat. „Normaal vanwege de adrenaline voel je het pas na de race. Maar als je het voelt tíjdens de race weet je dat het niet goed zit.”

Ze vindt het opvallend dat het steeds gebeurt als ze zich goed voelt „Steeds als ik dacht: ’ik ben echt in goede vorm’, gebeurde het. Je balanceert toch op het randje met je lichaam en ik denk dat ik er net overheen ben gegaan. Jammer, want ik wilde zó graag.”

Schippers heeft nog steeds één doel voor ogen: „Er is een medaille die ik niet heb: goud op de 200 meter op de Spelen.”