Sport/Voetbal
1119183319
Voetbal

Middenvelder bouwt zeer bewust aan loopbaan

Geen Curaçao, maar Nederlands elftal voor Jerdy Schouten

Schouten aan de bal namens Bologna

Schouten aan de bal namens Bologna

AMSTERDAM - Jerdy Schouten (25) heeft zijn vakantie naar Curaçao geannuleerd en bereidt zich de komende dagen in alle rust voor op zijn grote droom en ambitie: Oranje. Wie de middenvelder de afgelopen seizoenen bij Bologna zag spelen in de Italiaanse Serie A, weet dat hij eigenlijk de niet zo verrassende verrassing is in de selectie van bondscoach Louis van Gaal voor de komende vier duels in de Nations League.

Schouten aan de bal namens Bologna

Schouten aan de bal namens Bologna

Schrijf je in voor de Voetbal Update en blijf dagelijks op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.

Dat Van Gaal juist Schouten van dichtbij in actie wil zien richting het WK in november, is allesbehalve vreemd. Sinds Schouten in de zomer van 2019 de reuzenstap maakte van Excelsior naar een Europese topcompetitie, werkte hij zich in rap tempo op tot één van de blikvangers bij Bologna. In Italië wordt hij geprezen om zijn kwaliteiten met en zonder bal voor de defensie. Hij zet de lijnen uit in de ploeg van Sinisa Mihajlovic en maakte (opnieuw) indruk in duels met de topclubs dit seizoen.

De ogen van de grotere clubs in Italië en Europa zijn al langer op Schouten gericht, maar de middenvelder voelde zich afgelopen zomer op zijn plek en werkt heel bewust aan zijn carrière. Schouten moest bijna de complete eerste seizoenshelft missen door een blessure, maar was sinds februari direct weer onomstreden.