Sport/Voetbal
111925812
Voetbal

Rechtbank: UEFA mag geen sancties opleggen aan spelers in Super League

Florentino Perez

Florentino Perez

De UEFA mag voorlopig geen sancties opleggen aan spelers of clubs die zich hebben ingelaten met de nieuw te vormen en ’besloten’ Super League. Dat heeft een rechtbank in Madrid gezegd. Eerst moet uitgebreid worden onderzocht of er oplossingen in het conflict mogelijk zijn. Nog niet duidelijk is of de Spaanse rechtbank gezag heeft over de in Zwitserland gevestigde UEFA.

Florentino Perez

Florentino Perez

De zaak was aangekaart op initiatief van voorzitter Florentino Perez van Real Madrid, één van de initiatiefnemers van de Super League.

Twaalf Europese topclubs besloten in de nacht van zondag op maandag zich los te maken van alle bestaande constructies en een nieuwe topliga op te richten. De reacties uit de voetbalwereld waren furieus. UEFA dreigt nu de clubs per direct uit de huidige editie van de Champions League te zetten, voor zover ze daarin nog aanwezig zijn, en de betrokken spelers te verbieden nog voor hun land uit te komen.

Drie van de twaalf betrokken clubs hebben zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League; Manchester City, Chelsea en Real Madrid. Veel spelers van ’de twaalf’ zijn normaal gesproken komende zomer actief op het Europees kampioenschap voor landen, onder wie meerdere internationals van Oranje.