Sport/Voetbal
1120289257
Voetbal

’Dit was een verschrikkelijke avond. Een ’very bad day at the office’’

ADO-trainer Dirk Kuyt na dramatisch debuut: ’Dit doet pijn, moet ik zeggen’

De spelers van ADO stappen ontgoocheld van het veld.

De spelers van ADO stappen ontgoocheld van het veld.

Dirk Kuyt had zich een ander debuut als hoofdtrainer in het betaalde voetbal voorgesteld. De 42-jarige Katwijker ging bij de start van de Keuken Kampioen Divisie met ADO Den Haag hard onderuit bij Heracles Almelo (4-0). „Je kan hier verliezen van Heracles. Maar de manier waarop dat gebeurde, is wel heel zuur”, zei Kuyt bij ESPN. „Dit doet pijn, moet ik zeggen.”

De spelers van ADO stappen ontgoocheld van het veld.

De spelers van ADO stappen ontgoocheld van het veld.

ADO liep vorig seizoen maar net promotie naar de Eredivisie mis. Met oud-international Kuyt als nieuwe hoofdtrainer hoopt de geel-groene brigade uit Den Haag dit seizoen alsnog een terugkeer op het hoogste niveau af te dwingen. De start verliep echter „heel teleurstellend”, zoals Kuyt het noemde.

„Ik had het me anders voorgesteld. Maar zo zie je maar dat je op basis van de voorbereiding niets kan zeggen. We hebben de afgelopen 5,5 week goed gewerkt, het elftal stond er goed op. Maar we lieten ons met name het eerste kwartier overrompelen door Heracles. Toen zij vlak voor rust ook de 4-0 maakten, moesten we in de tweede helft vooral de schade beperkt houden. Dit was een verschrikkelijke avond. Een ’very bad day at the office’, zoals ze in Engeland zeggen. Maar ik heb nog steeds heel veel vertrouwen in deze ploeg. We gaan onze ambities zeker niet in de koelkast zetten.”