Sport/Voetbal
1120719700
Voetbal

Trainer Roger Schmidt tot dusverre tevreden over spel PSV

Roger Schmidt.

Roger Schmidt.

THESSALONIKI - Trainer Roger Schmidt is tevreden met wat PSV tot op heden laat zien. De club werd geplaagd door een stevige uitbraak van het coronavirus in de selectie, maar de resultaten en het spel bleven naar behoren. Dat zei de Duitser in aanloop naar de wedstrijd in de Europa League donderdag in Griekenland tegen PAOK.

Roger Schmidt.

Roger Schmidt.

„We hebben vorige week laten zien dat we tot goed voetbal in staat zijn. Ook in deze situatie”, zo keek Schmidt terug op onder meer de overwinning bij Omonia Nicosia. „Toch zal het hier lastig worden en we zullen op ons best moeten zijn om een resultaat te behalen. We spelen nu twee duels tegen PAOK. Als wie die winnen hebben we een goede kans de knock-outfase te bereiken.”

Pablo Rosario is terug in de selectie, na een eerdere besmetting. De middenvelder testte maandag negatief. Schmidt: „Het is zeer belangrijk in deze situatie dat spelers terugkeren. We missen er veel en Pablo is een belangrijke speler, maar hij trainde vandaag pas weer voor het eerst met het team en we moeten zien hoe fit hij is en hoe hij ervoor staat voor morgen.”

PSV mist tegen PAOK nog onder anderen aanvoerder Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Nick Viergever, Timo Baumgartl en Jorrit Hendrix. Schmidt: „We kunnen niet zeggen wanneer spelers weer beschikbaar zijn. Wanneer je weer negatief test, verschilt per persoon. Gelukkig hebben ze geen echte symptomen en kunnen ze, zodra ze weer mogen, meteen aansluiten bij de groepstraining en de wedstrijdselectie. Maar wanneer het is, dat verschilt per individu.”

De Eindhovenaren verloren in de Europa League eerder van Granada en wonnen van Omonia Nicosia.