Sport/Voetbal
1120842073
Voetbal

Cody Gakpo niet inzetbaar in bekerduel na uitvalbeurt tegen Sparta

PSV-coach Roger Schmidt: ’Volendam zal zich tot tanden toe wapenen’

Roger Schmidt.

Roger Schmidt.

EINDHOVEN - Roger Schmidt mist dinsdagavond in het bekerduel met FC Volendam de zaterdag tegen Sparta Rotterdam geblesseerd uitgevallen Cody Gakpo. Ook Mario Götze en Nick Viergever kunnen niet spelen, zei de coach in een korte vooruitblik.

Roger Schmidt.

Roger Schmidt.

„Vanzelfsprekend is ons doel om de volgende ronde te bereiken”, aldus Schmidt. „Op een enkeling na is mijn ploeg hersteld van de inspanning die we tegen Sparta hebben moeten leveren. Na de laatste training kan ik bepalen welke spelers fit genoeg zijn voor een basisplaats.” FC Volendam staat momenteel zevende in de Keuken Kampioen Divisie.

Charmes

„Met FC Volendam treffen we een ploeg die we niet wekelijks in de Eredivisie aan het werk zien”, zegt Schmidt over de bekeropponent. „Dat is voor mij één van de charmes van bekervoetbal. Ik weet zeker dat zij zich tot de tanden toe zullen wapenen. In de vorige ronde deed De Graafschap dat en iedereen heeft kunnen zien dat zij het ons lastig gemaakt hebben. Mijn ploeg moet met die omstandigheden om kunnen gaan. Uiteindelijk telt maar één ding: kwalificatie voor de kwartfinale.”