Sport/Voetbal
1122999493
Voetbal

Toni Kroos hekelt FIFA en UEFA: ’Voetballers zijn slechts poppen’

Toni Kroos

Toni Kroos

BERLIJN - Voor de grote internationale voetbalbonden FIFA en UEFA zijn voetballers slechts poppen. Dat is de stellige overtuiging van de Duitse international Toni Kroos, inmiddels goed voor honderd interlands in de ’Mannschaft’.

Toni Kroos

Toni Kroos

Volgens de middenvelder van Real Madrid zijn de spelers bijvoorbeeld machteloos als het gaat over de invoering van nieuwe competities en toernooien, zoals de Nations League en een mogelijke Europese Super League voor achttien topclubs.

„Niemand vraagt ons iets”, liet Kroos (30) weten. „Uiteindelijk zijn we allemaal poppen in al de nieuwe projecten die FIFA en UEFA verzinnen. Als wij een stem zouden hebben, zou de Nations League er in 2018 nooit zijn gekomen, zou de Spaanse Supercup nooit in Saudi-Arabië worden gespeeld en zou een WK voor clubteams nooit met twintig of zelfs met nog meer teams worden gespeeld. Zulke evenementen zijn er alleen maar om er financieel alles uit te halen en dat gaat ten koste van de fysieke gesteldheid van de spelers.”

Volgens Kroos moeten de FIFA en de UEFA onder meer de nationale competities met rust laten en de Champions League in de huidige opzet voortzetten. „Het zijn topproducten waar men niet aan mag tornen. Als iets goed loopt, is het een goed idee om het zo te laten doorgaan.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop