Sport/Autosport
1123463213
Autosport

AlphaTauri: ’Formule 1-team wordt niet verkocht’

Nyck de Vries in de AlphaTauri

Nyck de Vries in de AlphaTauri

AlphaTauri-teambaas Franz Tost heeft in een statement afstand genomen van geruchten over een mogelijke verkoop van het Formule 1-team.

Nyck de Vries in de AlphaTauri

Nyck de Vries in de AlphaTauri

De renstal is het zusterteam van Red Bull Racing en reed eerder onder de naam Toro Rosso, nadat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz eind 2005 het team van Minardi overnam. Mateschitz overleed vorig jaar en inmiddels is Oliver Mintzlaff eindverantwoordelijke als het gaat om de autosportactiviteiten van Red Bull.

AlphaTauri-teambaas Tost, die dit jaar Nyck de Vries en Yuki Tsunoda onder zijn hoede heeft, stelt dat er van een verkoop van het team geen sprake is. Over een mogelijke verhuizing van Italië naar Engeland wordt in het statement overigens niet gesproken.

„Ik heb enkele zeer goede ontmoetingen gehad met Oliver Mintzlaff, die bevestigde dat de aandeelhouders AlphaTauri niet zullen verkopen en dat Red Bull het team in de toekomst zal blijven steunen”, aldus Tost. „Al deze geruchten hebben geen basis en het team moet gefocust blijven voor de start van het seizoen om beter te presteren dan vorig jaar.”