Nieuws/Sport
1123826325
Sport

Zwerm vogels noopt vliegtuig tot noodlanding

NBA-team Utah Jazz ontsnapt aan vliegramp

Donovan Mitchell, de sterspeler van Utah Jazz.

Donovan Mitchell, de sterspeler van Utah Jazz.

Het was even schrikken voor de leiders in de Western Conference van de NBA. Meteen nadat het toestel van de Utah Jazz woensdag was opgestegen, kreeg de Boeing 757 te maken met ernstige problemen. De motor raakte stevig beschadigd door een zwerm vogels en het vliegtuig moest een noodlanding maken.

Donovan Mitchell, de sterspeler van Utah Jazz.

Donovan Mitchell, de sterspeler van Utah Jazz.

Na de 75-114 overwinning tegen de Cleveland Caveliers stegen de Jazz op vanuit Salt Lake City richting Memphis. Maar meteen na het opstijgen liep het mis. Een zwerm vogels vloog door de motor van het vliegtuig en het toestel moest dus een noodlanding maken.

De twee piloten wisten met succes het toestel veilig aan de grond te zetten, maar het was toch even schrikken. De spelers betuigden hun dankbaarheid via hun sociale media. Later op de avond vertrokken de Jazz met een ander toestel richting Memphis, waar ze het opnamen tegen de Bears.

Behalve de fatale helikoptercrash van Kobe Bryant is het sinds 1960 geleden dat de NBA nog werd opgeschrikt door dit soort problemen. De toenmalige Minneapolis Lakers moesten toen een noodlanding maken in een veld in Iowa, nadat de elektriciteit van het toestel was uitgevallen. Het vliegtuig vloog verder zonder navigatie, communicatie of verwarming maar raakte met veel geluk veilig aan de grond.