Sport/Tennis
1125628274
Tennis

’Golden Master’ Novak Djokovic met goed gevoel richting US Open

Novak Djokovic met zijn nieuwste trofee.

Novak Djokovic met zijn nieuwste trofee.

NEW YORK - Novak Djokovic heeft voor de tweede keer het tennistoernooi van Cincinnati op zijn naam geschreven. De nummer 1 van de wereld was in de finale opnieuw te sterk voor de Canadees Milos Raonic. De Serviër zegevierde in New York, waar het evenement werd afgewerkt, ondanks een zeer stroeve start na ruim 2 uur in drie sets: 1-6, 6-3, 6-4.

Novak Djokovic met zijn nieuwste trofee.

Novak Djokovic met zijn nieuwste trofee.

De 33-jarige Djokovic won het evenement in 2018 voor de eerste keer. Hij behaalde zijn elfde overwinning op rij tegen Raonic, de huidige nummer 30 van de wereld. De 29-jarige Canadees won nog nooit van Djokovic, die zijn tachtigste ATP-titel veroverde.

Golden Master

Djokovic was al de enige tennisser die de negen masterstoernooien allemaal een keer heeft gewonnen en zaterdag maakte de Serviër na zijn zege op Raonic zelfs zijn tweede ’Career Golden Masters’ compleet. Twee jaar geleden completeerde hij zijn eerste ’Career Golden Masters’ in Cincinnati.

„Ik probeer alles uit mijn carrière te halen”, zei Djokovic. „Ik voel dat ik fysiek, mentaal en emotioneel op mijn top ben. Ik wil die tijd zo goed mogelijk gebruiken. Ik heb een van de beste periodes uit mijn carrière, waarin ik mijn beste tennis laat zien.”

Djokovic is dit jaar nog steeds ongeslagen. Hij zette zijn 23 partijen allemaal in winst om. De Serviër leidde zijn land begin dit jaar naar winst van de ATP Cup, waarna hij de Australian Open won en het toernooi van Dubai.

Djokovic veroverde zaterdag zijn 35e masterstitel, waarmee hij het record van Rafael Nadal evenaarde. Roger Federer staat op 28 masterstitels. De Serviër won zes keer in Miami, vijf keer in Indian Wells en Parijs, vier keer in Rome, Canada en Shanghai, drie keer in Madrid en twee keer de masters van Monte Carlo en Cincinnati.

De 17-voudige grandslamwinnaar is de grote favoriet bij de US Open, die maandag in New York begint. Djokovic won het majortoernooi drie keer. Hij is in 2020 in 23 duels nog ongeslagen.