Sport/Schaatsen
1127719968
Schaatsen

Shorttracksters naar finale aflossing, straf voor shorttrackers

Onklopbare Suzanne Schulting wint na de 1500 meter ook de 500 meter in Debrecen

Suzanne Schulting juicht.

Suzanne Schulting juicht.

DEBRECEN - Suzanne Schulting heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Debrecen in Hongarije ook de 500 meter op haar naam geschreven. De 24-jarige Nederlandse nam in de voorlaatste ronde de leiding over en die stond ze niet meer af.

Suzanne Schulting juicht.

Suzanne Schulting juicht.

De Italiaanse Arianna Fontana eindigde als tweede, voor de Canadese Kim Boutin. Selma Poutsma werd in de halve finales gediskwalificeerd en Yara van Kerkhof strandde in de kwartfinales.

Schulting won eerder op zaterdag al de 1500 meter. In de stand om de wereldbeker op de 500 meter neemt de Friezin de derde plaats in. Fontana leidt, voor de Poolse Natalia Maliszewska.

De Laat en Van ’t Wout

Bij de mannen ging de zege naar de Hongaar Sandor Shaolin Liu, die zijn broer Shaoang Liu voorbleef. Ziwei Ren verzekerde zich van het brons. De Nederlanders Itzhak de Laat en Melle van ’t Wout werden in de kwartfinales uitgeschakeld en Dylan Hoogerwerf in de voorrondes al.

Shorttracksters naar finale aflossing, straf voor shorttrackers

De Nederlandse shorttracksters hebben zich bij de wereldbeker in het Hongaarse Debrecen overtuigend geplaatst voor de finale van de aflossing van zondag. De shorttrackers haalden de finale niet. Ze leken hun halve finale te hebben gewonnen, maar kregen een penalty wegens blokkeren door Sjinkie Knegt.

Selma Poutsma, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Xandra Velzeboer bleven in hun halve finale China en Frankrijk voor. Italië liep een straf op. In de andere halve finale verzekerden de shorttracksters van Canada en Zuid-Korea zich van de finale.

Het kwartet bij de mannen, met naast Knegt Itzhak de Laat, Sven Roes en Jens van ’t Wout, bleef in de race Rusland, Italië en Hongarije voor, maar dat was niets meer waard na de straf voor Nederland.