Sport/Tennis
1127771802
Tennis

Nieuwe dreun voor gefrustreerde Kiki Bertens

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Kiki Bertens blijft worstelen op de tennisbaan. Ook bij haar derde toernooi na haar rentree bleef de 29-jarige Nederlandse ver verwijderd van haar beste niveau. In Miami ging ze in de tweede ronde kansloos onderuit tegen Ljoedmila Samsonova uit Rusland: 6-2 en 6-1.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Net als in Doha en Dubai ontbrak het Bertens, die in de eerste ronde een bye had, aan ritme, diepte in haar slagen en vastheid. In totaal won ze de afgelopen drie duels maar tien games. De nummer elf van de wereld maakte bij tijd en wijle een gefrustreerde indruk en zal na de uitschakeling snakken naar het gravelseizoen. Wellicht dat Bertens op haar geliefde ondergrond wel weer naar behoren kan presteren.

De statistieken waren pijnlijk. Bertens won maar 26 punten, tegenover 51 voor haar opponente, die slechts de nummer 126 is van de wereld. Ook creëerde Bertens geen enkel breekpunt. In de planning ligt nu om mee te doen in Charleston, een graveltoernooi in de Verenigde Staten.

Ook Arantxa Rus slaagde er niet in de derde ronde te bereiken van het Miami Open. De 30-jarige tennisster verloor in de tweede ronde van de Griekse Maria Sakkari in twee sets: 6-2 6-3. Bij een overwinning van zowel Rus als Bertens hadden de twee beste Nederlandse tennissters elkaar getroffen.

Arantxa Rus op archiefbeeld.

Arantxa Rus op archiefbeeld.

Rus had de tweede ronde bereikt door de Tsjechische Marie Bouzkova te verslaan, de nummer 47 van de wereld. Tegen de als 23e geplaatste Griekse kwam de Nederlandse nummer 84 van de wereldranglijst er in de eerste set niet aan te pas. Twee keer leverde ze haar opslagbeurt in en ze verloor de set met 6-2. In de tweede set speelde Rus beter, maar kwam ze met 2-1 een break achter en die kon ze niet meer herstellen. Op 5-3 kreeg Sakkari drie matchpoints en was het op de tweede raak.

Osaka wint bij rentree in Miami

Naomi Osaka heeft met een overwinning haar werkzaamheden hervat. De Japanse versloeg de Australische Ajla Tomljanovic in twee sets, 7-6 (3) 6-4. Het was haar eerste optreden sinds de gewonnen finale van de Australian Open.

Veel ritme had Osaka niet en wellicht mede door de harde wind over het centre court maakte ze veel fouten. Ze herstelde zich met name door het slaan van dertien aces. Tomljanovic is de nummer 77 van de wereld, Osaka de nummer 2.

"Na een flinke tijd niet te hebben gespeeld was ik een beetje zenuwachtig", bekende Osaka. "Ik maakte veel te vaak een verkeerde keuze. Misschien had ik het niet gered als er nog een derde set was gekomen. Gelukkig heb ik dat weten te voorkomen."

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo