Sport/Voetbal
1128852519
Voetbal

Kieran Trippier beschuldigd van fraude bij eigen transfer

Kieran Trippier.

Kieran Trippier.

Engels international Kieran Trippier wordt ervan beschuldigd de gokreglementen te hebben overtreden. Zo stelt de voetbalbond FA tegenover Britse media.

Kieran Trippier.

Kieran Trippier.

Trippier werd in de zomer van 2019 voor zo’n 22 miljoen euro door Atlético Madrid overgenomen van Tottenham Hotspur. Rondom die transfer werden er veel weddenschappen geplaatst, wat kan duiden op fraude met betrekking tot voorkennis.

De rechtsback ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan gokken. „Ik heb de afgelopen maanden vrijwillig aan het onderzoek meegewerkt en dat blijf ik doen. Ik wil benadrukken dat ik nooit gegokt heb en dat ik geen financieel voordeel heb gehaald uit weddenschappen van anderen.”

Er hangt Trippier een schorsing boven het hoofd als hij voor 18 mei zijn onschuld onvoldoende kan onderbouwen. In dat geval kan Trippier zijn voormalige collega-international Daniel Sturridge de hand schudden. De oud-speler van onder meer Liverpool en Chelsea kreeg begin maart een schorsing van vier maanden voor een soortgelijke overtreding.

Sturrigde zou voor de winterse transferperiode van 2018 zijn familie en vrienden hebben aangestuurd om te gokken op een transfer naar Sevilla. Een gokcommissie gaf de Engelsman toen een boete van 75.000 pond en een schorsing van zes weken, waarvan vier voorwaardelijk. De FA ging hiertegen in beroep en verhoogde de straf naar een schorsing tot 17 juni 2020 en een geldboete van 150.000 pond (172.000 euro).