Sport/Tennis
112926504
Tennis

Twee Nederlandse tennissters door in kwalificaties

Slechte generale Botic van de Zandschulp richting Wimbledon

Botic van de Zandschulp.

Botic van de Zandschulp.

Mallorca - Op het ATP-toernooi van Mallorca heeft Botic van de Zandschulp zijn partij tegen Marcos Giron verloren. De nummer 26 van de wereld ging in drie sets onderuit tegen de 41 plaatsen lager staande Amerikaan: 6-7 (7), 6-4, 7-6 (2).

Botic van de Zandschulp.

Botic van de Zandschulp.

De eerste set ging heel erg gelijk op, al was het wel steeds Van de Zandschulp die in de verdrukking leek te komen. Hij moest liefst vier setpunten wegwerken. Twee bij 5-6 en twee in de tie-break. De Nederlander sloeg vervolgens zelf bij zijn eerste setpunt succesvol toe.

Van de Zandschulp, die vorige week op Queen’s de halve finale haalde, kwam in de tweede set wel echt in de problemen, toen hij al vroeg zijn opslag moest inleveren. De Nederlander brak direct terug, om vervolgens weer gebroken te worden door Giron. Deze wist hij niet te repareren en zo verloor hij set twee.

Van der Zandschulp herstelde zich goed en begon uitstekend aan de derde set met een break. Maar Giron knokte zich terug en dus volgde er andermaal een tie-break. Hierin was Van de Zandschulp niet meer bij machte om Giron bij te benen en ging hij hard onderuit.

Tallon Griekspoor, met wie Van de Zandschulp ook nog dubbelt, bereikte maandag al de laatste zestien in Mallorca. Hij versloeg de Spanjaard Feliciano Lopez in twee sets, 7-6 (3) 7-6 (3).

Twee Nederlandse tennissters door in kwalificaties Wimbledon

De Nederlandse tennissters Lesley Pattinama-Kerkhove en Arianne Hartono hebben de tweede ronde bereikt van de kwalificaties voor Wimbledon. Suzan Lamens en Indy de Vroome bleven steken in de eerste ronde voor het grandslamtoernooi op het gras in Londen.

De 30-jarige Pattinama-Kerkhove won op het kwalificatiecomplex in Roehampton in twee sets van Lea Boskovic uit Kroatië: 6-3 6-2. Hartono versloeg de Française Carole Monnet met 7-5 6-3. De 26-jarige Hartono debuteerde begin dit jaar als qualifier op de Australian Open op een grand slam. In de kwalificaties voor Roland Garros werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld.

Het is nog niet bekend tegen wie Hartono het opneemt in de tweede kwalificatieronde voor Wimbledon. Pattinama-Kerkhove treft daarin de Spaanse Andrea Lázaro García. Om het hoofdtoernooi van Wimbledon te bereiken, zijn drie overwinningen nodig.

De 22-jarige Lamens verloor in twee sets van Darja Snigoer uit Oekraïne: 7-5 6-1. De Vroome (26) moest in twee sets buigen voor de Australische Maddison Inglis: 7-6 (8) 6-1.

In de kwalificaties bij de mannen werden de Nederlandse deelnemers Jesper de Jong, Gijs Brouwer en Jelle Sels maandag allemaal uitgeschakeld. Van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn op basis van hun posities op de wereldranglijst automatisch toegelaten tot Wimbledon, Tim van Rijthoven kreeg na zijn stunt op het Libéma Open in Rosmalen een wildcard.