Sport/Voetbal
1130042152
Voetbal

Neymar emotioneel na Braziliaanse zege op Copa América

Neymar

Neymar

RIO DE JANEIRO - Brazilië heeft ook de tweede groepswedstrijd op het toernooi om de Copa América gewonnen. Onder aanvoering van Neymar was de ’Seleçao’ in Rio de Janeiro met 4-0 te sterk voor Peru. Het gastland opende het toernooi zondag al met een 3-0 zege op Venezuela.

Neymar

Neymar

Linksback Alex Sandro opende al in de 12e minuut de score tegen Peru. Neymar schoot halverwege de tweede helft van afstand zijn 68e doelpunt voor de nationale ploeg binnen. De duurste voetballer ter wereld staat tweede op de topscorerslijst aller tijden van zijn land, met nu nog negen goals minder dan Pelé.

„Het is een enorme eer voor me om deel uit te maken van de Braziliaanse voetbalgeschiedenis”, zei een emotionele Neymar na de wedstrijd. „Om eerlijk te zijn, was het altijd mijn droom om voor Brazilië te spelen en dit shirt te mogen dragen. Ik had niet durven dromen dat ik zulke aantallen zou halen.” In de slotfase voerden de invallers Everton Ribeiro en Richarlison de score op naar 4-0.

Zeker van kwartfinales

Met 6 punten is Brazilië, de regerend kampioen van Zuid-Amerika, al zeker van een plek in de kwartfinales. Vier van de vijf landen in beide poules gaan door. Colombia staat tweede in groep B met 4 punten. De Colombianen, die het toernooi begonnen met een 1-0 zege op Ecuador, bleven ondanks een groot aantal kansen steken op 0-0 tegen Venezuela. Invaller Luis Diaz werd in de blessuretijd met rood van het veld gestuurd bij Colombia.

De Copa América wordt vooralsnog overschaduwd door coronaperikelen. Al tientallen betrokkenen hebben de afgelopen dagen positief getest. Bij zeker vier van de tien deelnemende landen zijn ook voetballers besmet. Het toernooi wordt gespeeld voor lege tribunes.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo