Sport/Autosport
113171371
Autosport

Formule 2 en Formule 3 volgen Formule 1-kalender

Richard Verschoor.

Richard Verschoor.

LONDEN - De Formule 2 en Formule 3 vormen dit seizoen gewoon het bijprogramma van de Formule 1. De twee talentklassen staan tijdens de eerste acht races in Europa geprogrammeerd tijdens de Grand Prix’ in de koningsklasse, waarvan de eerste op 5 juli is in Oostenrijk.

Richard Verschoor.

Richard Verschoor.

De rijders en medewerkers van de teams moeten dezelfde veiligheidsregels volgen die voor hun collega’s in de Formule 1 gelden. „Het is jammer dat we geen publiek kunnen verwachten tijdens deze eerste serie races, maar we zijn niettemin heel blij dat we de fans weer wat vermaak kunnen brengen”, aldus Bruno Michel, het hoofd van de F2 en F3.

Verschoor en Viscaal

In de Formule 3 is een zitje gereserveerd voor Richard Verschoor en Bent Viscaal in het team MP Motorsport. Ook de Duitse Sophia Flörsch heeft een stoeltje. Zij was eind 2018 wereldnieuws na een horrorcrash in de Macau Grand Prix, die ze wonderwel overleefde.

In de Formule 2 zijn vooralsnog geen Nederlandse coureurs met een zitje. Nyck de Vries, de kampioen van vorig jaar, heeft de overstap gemaakt naar de Formule E en het langeafstandsracen. Bekendste naam in de Formule 2 is Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo