Sport/Voetbal
1134569338
Voetbal

Serie A straft Napoli dubbel voor niet komen opdagen bij Juventus

Napoli-aanvaller Dries Mertens.

Napoli-aanvaller Dries Mertens.

ROME - Napoli is zwaar gestraft voor het niet komen opdagen voor de competitiewedstrijd uit de Serie A tegen Juventus. De uitslag van de wedstrijd is door de disciplinaire commissie van de Serie A bepaald op 3-0 voor Juventus, terwijl Napoli ook een punt in mindering krijgt.

Napoli-aanvaller Dries Mertens.

Napoli-aanvaller Dries Mertens.

Napoli reisde op 4 oktober niet af naar Turijn omdat, zo meldde de club, de lokale gezondheidsautoriteiten spelers en staf hadden bevolen in quarantaine te gaan vanwege twee positieve testresultaten op corona bij spelers van de club.

De Serie A legde het verzoek van Napoli om het duel uit te stellen echter naast zich neer. Daardoor waren op de wedstrijddag de selectie van Juventus en de scheidsrechters gewoon in het stadion, waar de lichtmasten waren ontstoken. Drie kwartier nadat het beginsignaal had moeten klinken, werd het duel officieel als beëindigd beschouwd waarna een oordeel werd overgelaten aan de disciplinaire commissie.

Die verwierp Napoli’s claim op overmacht en verwees naar het gezondheidsprotocol van de Serie A. Daarin staat onder meer dat een duel pas wordt uitgesteld als een club over minder dan dertien spelers kan beschikken. Ook meldt het protocol dat niet-besmette spelers na een negatieve coronatest gewoon mogen trainen en voetballen.

Napoli zei eerder al in beroep te zullen gaan wanneer er geen nieuwe datum voor het duel wordt bepaald. Door de maatregel heeft het team van coach Gennaro Gattuso vijf punten uit drie duels, Juventus heeft er zeven.

Bekijk hier de stand en het programma in de Serie A